Απώλειες και νευρικότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το αρχικό θετικό κλίμα διαδέχτηκε η ανασφάλεια και η νευρικότητα και αυτή την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, σημειώνει απώλειες, υπό το καθεστώς πιέσεων από τις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,98% στις 536,16 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.302,19 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 2,42% στις 303,48 μονάδες.

Πέραν των διακυμάνσεων, οι προσδοκίες για την ανάκτηση της κανονικότητας, μετά το lock down των επιχειρήσεων, είναι συγκρατημένα αισιόδοξες στη χώρα μας, καθώς η εξάπλωση της επιδημίας φαίνεται να είναι συγκρατημένη.
επωφεληθεί η Ελλάδα, κάτι που ήδη έχει επιβεβαιωθεί με την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΤΕ σημειώνει απώλειες 4,64%, με τις Eurobank και Alpha Bank να είναι στο -2,91% και -2,55% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η πτώση σε Jumbo, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ και Σαράντης, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Εθνική, ΟΛΠ, Titan, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ και Φουρλής.

Στον αντίποδα, η Aegean σημειώνει κέρδη 6,10%, με τη Βιοχάλκο να έχει περιορίσει στο +2,89% και τα Ελληνικά Πετρέλαια στο +2,31%. Κέρδη 1,50% για τη Motor Oil και 1,26% για την Coca Cola, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ.