ΣΥΡΙΖΑ: Μη εφαρμόσιμο το σχέδιο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Με υποκρισία και άγνοια, η ΝΔ οδηγεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην κατάρρευση» δηλώνουν ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κι ο αναπληρωτής τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως το σχέδιο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, «εκτός από ελλιπές, αποδεικνύεται και μη εφαρμόσιμο».

Κι αυτό, καθώς όπως επισημαίνουν, καθώς, «ενώ αποφάσισε την παράταση λήξης των επιταγών, δεν κάλυψε με αντίστοιχα μέτρα όσους περίμεναν να τις εισπράξουν, μεριμνώντας έστω για την προεξόφλησή τους από τις τράπεζες, κάτι που προκαλεί ασφυξία στους λήπτες των επιταγών. Ενώ όλες οι χώρες της ΕΕ καταρτίζουν σχέδια εγγυήσεων πολλών δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις, υπέβαλε και πανηγυρίζει για την έγκριση ενός σχεδίου ύψους μόλις 2 δισ. ευρώ (1% του ελληνικού ΑΕΠ)».

Σύμφωνα με τους δύο τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η άγνοια της κυβέρνησης επί των αναγκών της πραγματικής οικονομίας και η υποκριτική της στάση οδηγούν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σε κατάρρευση».