ΟΜΥΛΕ και Ένωσης Λιμενεργατών: “Όχι στην ενοποίηση των δύο ΣΕΜΠΟ”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την διαφωνία τους με τη λειτουργική ενοποίηση των δύο Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ.) του λιμανιού του Πειραιά, εξέφρασαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών- Αρχιεργατών ΟΛΠ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την ανησυχία τους, ενώ αναφέρουν ότι η πρόθεση της διοίκησης του ΟΛΠ να προχωρήσει στη λειτουργική ενοποίηση των δύο Σταθμών στο λιμάνι του Πειραιά, θα δημιουργήσει “κινδύνους στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων”.

“Εκφράσαμε εγγράφως τις διαφωνίες μας και επιπλέον στις 26/2/2020 με επιστολή μας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και προς τις άλλες αρμόδιες αρχές (ΤΑΙΠΕΔ, Ρ.Α.Λ, Δ.Α.Λ, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κλπ) είχαμε ζητήσει να πάρουν θέση για την απόφαση του ΔΣ του ΟΛΠ να προχωρήσει σε συνέργεια με την ΣΕΠ στον χώρο του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).” σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, οι τρείς συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Προσθέτουν επίσης ότι “πρόσφατα, ο CEO της ΟΛΠ ΑΕ κ. FU Chengqiu, ανακοίνωσε ένα οργανόγραμμα, το οποίο ουδέποτε μας κοινοποίησε όπως όφειλε σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, και το οποίο ουσιαστικά αναθέτει την Διοίκηση του ΣΕΜΠΟ της ΟΛΠ ΑΕ στην ΣΕΠ (PCT)”.

Η ΟΜΥΛΕ, η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ τονίζει ότι “το εργασιακό καθεστώς δεν μπορεί να τεθεί υπό συζήτηση με κανέναν τρόπο”.