Ανακάμπτει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά -“Σκαρφαλώνει” πάνω από τις 600 μονάδες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ανοδικά κινείται το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, ακολουθώντας την έντονα ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων που οφείλεται στην ενίσχυση της αισιοδοξίας των επενδυτών εξαιτίας της διάχυτης αντίληψης ότι ο κορωνοϊός δείχνει σημάδια περιορισμού στην εξάπλωσή του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 3,40% στις 606,40 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 3,75% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.482,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 5,82% στις 351,36 μονάδες.

Η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται σε αναμονή των αποφάσεων του σημερινού Eurogroup, για την στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές το επόμενο δίμηνο, η οποία στηρίζεται και από την απόφαση της EKT για είσοδο της χώρας στο QE, δεδομένου ότι επιφέρει μείωση του κόστους δανεισμού σε ανεκτά επίπεδα.

Μια τέτοια προοπτική θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, τα οποία όπως επισήμανε και ο ίδιος ο υπουργός, φτάνουν έως τον Ιούνιο χωρίς να γίνει χρήση από το μαξιλάρι των 15,7 δισ.

Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ, Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 6%, με την Eurobank και τη Motor Oil να είναι στο +5,2%. Άνω του 4% είναι η άνοδος σε Σαράντης, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ και Λάμδα, ενώ άνω του 3% σε Φουρλής, Coca Cola, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Η άνοδος σε Jumbo, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ ξεπερνά το 2%, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Titan, Aegean και ΕΧΑΕ.