Μητσοτάκης: “Θα ξανάρθει η επιδημία αλλά να μας βρει πιο έτοιμους”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Συζήτηση με γιατρούς- εντατικολόγους, μέσω τηλεδιάσκεψης είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ανάγκες που έχουν προκύψει, λόγω κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την δέσμευσή του για ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, κυρίως της αύξησης των ΜΕΘ, λέγοντας πως οι βελτιώσεις θα μείνουν παρακαταθήκη και για αργότερα.

“Αξιοποιούμε δωρεές όχι μόνο με ορίζοντα τον επόμενο μήνα αλλά και για να μείνει μια μόνιμη παρακαταθήκη τόνισε ο πρωθυπουργός”. Υπενθύμισε την μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου ύψους 100 εκατ. ευρώ συνολικά και τόνισε πως θα ζητήσει και την δική τους γνώμη για το πώς θα αξιοποιηθεί ένα μεγάλο ποσό, πέραν των προφανών.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τις γνώμες κορυφαίων εντατικολόγων για τις ανάγκες που έχουν στις ΜΕΘ και επεσήμανε ότι είχε πλήρη επίγνωση των αδυναμιών του ΕΣΥ όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτή τη στιγμή να επιμερίσω ευθύνη, παραμελημένες ήταν οι εντατικές από πολλές κυβερνήσεις στο παρελθόν είπε.

«Πρέπει να φτιάξουμε τόσο καλές εντατικές και με τόσα κρεβάτια που να μην έχει κανέναν ανάγκη να βάλει πολιτικό μέσο για να μπει στην εντατική» είπε μεταξύ άλλων η κα Κοτανίδου από τον Ευαγγελισμό.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι στόχος ήταν να κερδίσουμε τον χρόνο μέχρι το καλοκαίρι. «Νομίζω ότι γι’ αυτό τον κύκλο της επιδημίας, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι, ο χρόνος πιστεύω ότι κερδήθηκε. Επειδή το πρώτο πράγμα που κοιτάζω κάθε πρωί είναι οι διασωληνώσεις και πιστεύω ότι – αν δεν κάνουμε κάτι λάθος -θα έχουμε κερδίσει το χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο. Το ότι θα ξανάρθει αυτή η επιδημία, είναι περίπου βέβαιο. Αλλά θα μας βρει πιο έτοιμους».

«Συζήτησα με εντατικολόγους για τις ανάγκες που έχουν σήμερα και για το πώς μπορεί να προχωρήσει η ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ ώστε να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση. Σκοπός μας είναι να αφήσουμε πίσω μας μια ουσιαστική παρακαταθήκη για όλους τους πολίτες» έγραψε ο κ. Μητσοτάκης στο twitter.