Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε «σταθερή κατάσταση» και με «υψηλό ηθικό» νοσηλεύεται ο Μπόρις Τζόνσον, όπως δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Έντουαρντ Άργκαρ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξακολουθεί να βρίσκεται στην Εντατική, ενώ η έγκυος μνηστή του, Κάρι Σίμοντς,περνά δύσκολες ώρες και είναι ιδιαίτερα ανήσυχη στο σπίτι του ζευγαριού στο νότιο Λονδίνο.

Σύμφωνα με πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ, η νοσηλεία του Τζόνσον συνεχίζεται «προκειμένου να είναι υπό στενή παρακολούθηση».

Νωρίτερα, οι Times είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι ο υψηλός πυρετός του Βρετανού πρωθυπουργού έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Δημοσίευμα του Telegraph περιγράφει ότι η μνηστή του Τζόνσον, κατέρρευσε όταν ενημερώθηκε την Κυριακή για την απόφαση των γιατρών να μεταφερθεί σε ΜΕΘ ο Τζόνσον. Φίλος της Σίμοντς είπε επίσης στην βρετανική εφημερίδα ότι η 32χρονη ήταν «απελπισμένη» και «έκλαιγε» σε τηλέφωνημα που είχαν καθώς ήταν «πολύ αναστατωμένη και προβληματισμένη για την κατάσταση της υγείας του».

Για την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον ενημερώνονται επίσης τα τέσσερα ενήλικα παιδιά του, η 26χρονη Λάρα Λέτις, ο 24χρονος Μίλο Άρθρουρ, η 22χρονη Κάσια Πίτσες και ο 20χρονος Θιόντορ Απόλλο – ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει και ένα πέμπτο παιδί ηλικίας 11 ετών από τη σχέση του με την κριτικό τέχνης Έλεν Μάκινταϊρ.