Τσιόδρας: 52 νέα κρούσματα – 83 θάνατοι -1884 ασθενείς

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στους 83 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Επιβεβαιώθηκαν άλλα 52 νέα κρούσματα στη χώρα μας, με τον αριθμό να φτάνει συνολικά στα 1884 σύμφωνα με τον εκπρόσωπο το υπουργείου Υγείας.

Είχαμε δυο ακόμη καταγεγραμμένους θανάτους την Τετάρτη δήλωσε ο κ. Τσιόδρας. Από τους 83 θανάτους οι 23 αφορούν γυναίκες οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία είναι τα 74 έτη και το 87% είχε υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών.

Το 57% των 52 νέων κρουσμάτων άφορα άνδρες, 509 συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό, 708 συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα, 84 είναι διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία 67 ετών. Το 20% είναι γυναίκες οι υπόλοιποι άνδρες. Το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 77 ετών. 14 έχουν βγει από τις ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός από 39 διασωληνωμένους 17 έχουν αποσωληνωθεί 4 έχουν πάρει εξιτήριο σήμερα και άλλοι 6 είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

Ο καθηγητής επεσήμανε πως «η στρατηγική τεστ πρέπει να έχει κριτήρια επιλογής. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου χρησιμοποιούνται τα εργαστηριακά τεστ, ο μοριακός έλεγχος. Τα ίδια κριτήρια με εμάς έχουν υιοθετήσει και στο εξωτερικό. Όταν βρισκόμαστε στην περίοδο επώασης τα τεστ είναι αρνητικά. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με τα τεστ. Ετοιμαζόμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον με ειδικό επιδημιολογικό σκοπό. Θέλουμε τα συγκεκριμένα δεδομένα να μας χρησιμεύσουν την επόμενη μέρα».

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως «έχουμε ξεκινήσει ένα μητρώο καταγραφής για να δούμε την ωφέλεια του φαρμάκου και του συνδυασμού των φαρμάκων. Μέχρι τώρα δεν έχουμε σαφή εικόνα για το συνδυασμό του φαρμάκου. Επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα συγκεκριμένο σχήμα στους συμπολίτες μας για να έχουν όλοι πρόσβαση. Σε αυτή τη φαρέτρα έχουμε βάλει και φάρμακα της φάσης που αφορούν τη φλεγμονή στον οργανισμό. Έχουμε ενδείξεις ότι και αυτά βοηθούν».