ΟΛΠ ΑΕ: “Η συμφωνία ενοποίησης με την ΣΕΠ ΑΕ δεν επηρεάζει τα εργασιακά δικαιώματα”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η συμφωνία παροχής υπηρεσιών διαχείρισης για τη λειτουργία του Προβλήτα I, μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, θα εξασφαλίσει την αύξηση των εμπορευματοκιβωτίων στον Προβλήτα Ι πάνω από 30% σε ετήσια βάση, σε σχέση με το 2019, κάτι που θα αποβεί και σε όφελος των εργαζομένων, επισημαίνει η ΟΛΠ ΑΕ, μετά τις αντιδράσεις των σωματείων των εργαζομένων.

Για το συγκεκριμένο θέμα, προσθέτει η ΟΛΠ Α.Ε., είχαν ενημερωθεί οι εκπρόσωποι των Σωματείων των εργαζομένων στις 6 Μαρτίου, ενώ η συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά είχε αναγγελθεί στις ελληνικές αρχές (ΓΕΜΗ 23639/27-02-2020 και 31153/18-03-2020), καθώς και στις ιστοσελίδες του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και της εταιρείας. Επίσης είχε εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΠ ΑΕ.

Η ΟΛΠ ΑΕ επισημαίνει εξάλλου ότι η εταιρεία έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της βάσει του άρθρου 11.ε του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΟΛΠ ΑΕ, ενώ κάνει σαφές προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν περιλαμβάνει καμία απολύτως αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκιμών Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ, είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη συμφωνία κάνοντας λόγο για «λειτουργική ενοποίηση των δύο Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού του Πειραιά» θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει «κινδύνους στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων».