Πλακιωτάκης για Τουρκία: Στέλνουν μετανάστες με παλιά δεξαμενόπλοια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε επαγρύπνιση βρίσκονται οι λιμενικές αρχές, στα θαλάσσια σύνορά μας με την Τουρκία, μετά τις πληροφορίες ότι η γειτονική χώρα επιχειρεί να προωθήσει μετανάστες με κορωνοϊό στη χώρα μας.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας για την αποτροπή άφιξης μεταναστών από την Τουρκία.

“Αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι με κορωνοϊό ή χωρίς κορωνοϊό, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους στον μέγιστο βαθμό”, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση μελετά όλες αυτές τις πληροφορίες και τα δεδομένα και σε κάθε περίπτωση “δεν χαλαρώνουμε ούτε λεπτό”.

Όπως είπε από τη στιγμή που το ΚΥΣΕΑ έλαβε την απόφαση για αυξημένη επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων, οι έλεγχοι δεν έχουν χαλαρώσει ούτε λεπτό και έχουν αυξηθεί οι περιπολίες, τα επιχειρησιακά μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό.

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, οι ελληνικές αρχές “έχουν καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό να περιορίσουν τις ροές από την Τουρκία”.

“Αυτό που μας έχει προβληματίσει, κάτι που φάνηκε και στην περίπτωση της Τζια, είναι ότι προσπαθούν χρησιμοποιώντας παλιά δεξαμενόπλοια να μεταφέρουν μετανάστες στην πατρίδα μας”, σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.