Λήγει την Μ. Παρασκευή η καραντίνα στο πλοίο “Ελ. Βενιζέλος”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το Μεγάλο Σάββατο λήγει η καραντίνα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»και τα μέλη του πληρώματος θα μπορούν πλέον να εγκαταλείψουν το πλοίο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας δήλωσε πως δεν θα παραταθεί η καραντίνα στο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο, καθώς όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και ελέγχονται συστηματικά από τους γιατρούς.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, όσοι από τους επιβάτες είναι από το εξωτερικό, θα δρομολογηθεί και η διαδικασία επαναπατρισμού τους τις επόμενες ημέρες.

«Η καραντίνα τελειώνει τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Παρασκευής. Όλοι είναι εξαιρετικά καλά στην υγεία τους, καθημερινά ελέγχονται από τους γιατρούς του ΕΟΔΥ. Και το Μεγάλο Σάββατο μπορούν να αποδεσμευτούν οι Έλληνες να γυρίσουν σπίτια τους και οι ξένοι υπήκοοι, σε συνεννόηση με τις Πρεσβείες τους, έχει ξεκινήσει η διαδικασία να επαναπατριστούν», ανέφερε ο κ.Χαρδαλιάς.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση της συνεννόησης με τις ξένες Πρεσβείες, σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης του Υπουργείου Εξωτερικών, έτσι ώστε μαζί με αυτούς που βρίσκονται ήδη στο ξενοδοχείο και των οποίων και εκείνων η καραντίνα τελειώνει τη Μεγάλη Παρασκευή, να μπορέσουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Αν εξαιρέσουμε 4 άτομα τα οποία θα παραμείνουν αναγκαστικά στο ξενοδοχείο, γιατί στην πορεία έχουν νοσήσει, όλοι οι υπόλοιποι από το Σάββατο υγιείς και με τις ευχές όλων μας, μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους» συμπλήρωσε.