Πέτσας: “Πριν τις 27 Απριλίου η ανακοίνωση της άρσης των περιοριστικών μέτρων”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Πριν τις 27 Απριλίου αναμένεται να ανακοινωθεί το σχέδιο της σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κρούοντας, παράλληλα, τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του Πάσχα λέγοντας ότι ο «εχθρός μας είναι ο συνωστισμός, γι’ αυτό δεν θέλουμε τις συγκεντρώσεις ατόμων».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης με αυτοκίνητα τις ημέρες του Πάσχα, ο κ. Πέτσας απάντησε: ««Πηγαίνουμε μέρα-μέρα, βλέπουμε πως εξελίσσεται η εφαρμογή των μέτρων και αποφασίσουμε ότι χρειάζεται. Σε ότι αφορά την μετακίνηση σε άλλη περιφέρεια, ισχύει η απαγόρευση από την πρώτη ημέρα που ελήφθησαν τα μέτρα, αλλά επειδή βλέπαμε μια τάση λόγω του Πάσχα, διπλασιάσαμε το πρόστιμο και τονίζουμε τις απαγορεύσεις, για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού».

“Έχουμε πει ότι αυτή η εβδομάδα είναι μια κρίσιμη εβδομάδα καθώς πηγαίνουμε προς τις 27 Απριλίου για να ξεδιπλώσουμε σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων» ανέφερε και ειδικά για το αν η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα συγκεντρωθούν πιστοί έξω από ναούς τις επόμενες ημέρες και το ενδεχόμενο παρεμβάσεων από την Αστυνομία, ο κ. Πέτσας είπε «Δεν είμαστε αστυνομοκρατούμενο κράτος, βασιζόμαστε στην πειθώ. Δεν μπορεί για τους λίγους παραβατικούς να την πληρώσουμε όλοι».

Για τη λειτουργία των σχολείων, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «όλοι τείνουν σε ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε κι εμείς. Σκεπτόμαστε σενάρια σταδιακής επανόδου των σχολείων όλων των βαθμίδων σε λειτουργία. Το σίγουρο είναι ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο».