Σταϊκούρας: “Σήμερα πιστώνονται τα 800 ευρώ του επιδόματος σε 685.165 εργαζόμενους”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε μείωση των φόρων αμέσως μετά την έξοδο από την κρίση της πανδημίας και ανέφερε ότι σε 685.165 εργαζόμενους πιστώνεται σήμερα μετά τις 5 μμ το επίδομα των 800 ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, είπε ότι με βάση τις εκτιμήσεις της ΕΕ, η ύφεση θα κυμανθεί από το 5% μέχρι το 10%. Η πρόβλεψη του ΔΝΤ είναι το χειρότερο σενάριο ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.

Επανέλαβε πως η νέα αυτή κρίση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την κρίση που προηγήθηκε και μίλησε για τις προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης που καταγράφονται για το 2021. Μίλησε ωστόσο για βαθιά ύφεση “το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο” του 2020 στην Ελλάδα.

Ο ΥΠΟΙΚ επανέλαβε επίσης την πρόθεση της κυβέρνησης για την υλοποίηση κλαδικών πολιτικών και για τη στήριξη του τουρισμού και εξήγησε ότι η μείωση των εσόδων είναι παροδική, λόγω των τριγμών που προκαλεί η δημοσιονομική κρίση αλλά και πως τα μέτρα στήριξης τα οποία λαμβάνονται, εξαιρούνται των δημοσιονομικών στόχων της ΕΕ.

Για την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και το πακέτο τριών παρεμβάσεων των 10 δισ. ευρώ, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι πάνω από 85.000 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει ήδη αίτημα στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή.