Πέτσας: Όσοι σκέφτονται να μετακινηθούν την Κυριακή του Πάσχα, να μην το κάνουν!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Κερδίσαμε σημαντικές μάχες, θα ήταν άδικο να χάσουμε τον πόλεμο» ήταν το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στα ΜΜΕ λέγοντας πως έχουν ανταποκριθεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα στις περιστάσεις, ενώ χαρακτήρισε
εξαιρετικά θετική την υπευθυνότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχετικά με την κεκλεισμένων των θυρών λειτουργία των ιερών ναών.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις την Κυριακή του Πάσχα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε παράκληση ακόμα και στους λίγους που σκέφτονται να μετακινηθούν τη Κυριακή να μην το κάνουν. Αφενός γιατί θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τη δική τους και των δικών τους, αφετέρου γιατί θα παραβιάσουν τα μέτρα που τηρούν οι υπόλοιποι, και γι’ αυτό προβλέπονται αυστηρές, ίσως και αυστηρότερες από σήμερα κυρώσεις.

Από τη συμμόρφωση όλων θα εξαρτηθεί η αντίστροφη μέτρηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί.

Η επιστροφή αυτή δεν θα είναι οριζόντια, ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας, θα ξεδιπλώνεται σε διαδοχικές φάσεις διαφορετικές για κάθε τομέα οικονομίας και κάθε πληθυσμιακή ομάδα, κάθε βήμα θα διαμορφώνεται ανάλογα με την αποτελεσματικότητα του προηγούμενου και κάθε κίνηση θα αξιολογείται.