Οικονόμου: Δεν απαγορεύεται το ψήσιμο αλλά οι άσκοπες μετακινήσεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Δεν απαγορεύεται το ψήσιμο του οβελία, απαγορεύονται ο συνωστισμός και οι άσκοπες μετακινήσεις. Σε αυτή την δήλωση προέβη ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, αναφερόμενος στα μέτρα απαγόρευσης, ενώ επεσήμανε ότι, με βάση τα μέχρι τώρα συμπεράσματα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα”.

Σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάϊ, δήλωσε ότι η Ελλάδα, βρίσκεται πολύ ψηλά ως προς στην ανταπόκριση προς τα μέτρα σε σχέση με τις άλλες χώρες και εξήγησε πως το αστυνομικό προσωπικό θα ενεργήσει με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα σε κάθε περίπτωση.

Όπως είπε, είναι ελάχιστοι εκείνοι που παρά τις εκκλήσεις, τις συστάσεις και τους περιορισμούς δεν υπακούν και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Σε περίπτωση συνάθροισης πιστών σε εκκλησίες θα υπάρξει παρέμβαση. Η πλειοψηφία ιερέων και πολιτών, όμως, δείχνει να συμμορφώνεται, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι σε συνεννόηση με τους ιερείς.

Στη συνέχεια έκανε έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα. “Να σεβαστούμε την ιερότητα των ημερών και τη δύσκολη θέση των ιερέων”, είπε.

Σημαντικός είναι ο έλεγχος των άσκοπων μετακινήσεων, τόνισε, καθώς αυτό θα συμβάλει στην πιο γρήγορη άρση των μέτρων. “Αν τα πάμε καλά αυτό το τριήμερο θα παίξει σημαντικό ρόλο για να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στην άρση των μέτρων”.