“Ναυμαχία” ελληνικών και τουρκικών λιμενικών σκαφών στη Λέσβο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τη “γάτα με το ποντίκι” έπαιζαν σήμερα Μ. Σάββατο από τα ξημερώματα και για τις επόμενες οκτώ ώρες, η Ελληνική με την Τουρκική Ακτοφυλακή βορειοανατολικά της Μυτιλήνης, όταν λέμβος με μετανάστες, επιχείρησε να εισέλθει στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, συνοδεία των τουρκικών σκαφών.

Η λέμβος εντοπίσθηκε εγκαίρως και εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων από τα σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα οποία παρά τις συνεχείς προσπάθειες τους να επικοινωνήσουν με τις Τουρκικές ακταιωρούς δεν έλαβαν ποτέ κάποια απάντηση. Αντίθετα διαπίστωσαν ότι ο αριθμός τους αυξάνονται διαρκώς με αποτέλεσμα να βρουν στην οριογραμμή επτά τουρκικά σκάφη και τέσσερα Ελληνικά.

Επί ώρες οι Τούρκοι προσπαθούσαν να ανοίξουν διάδρομο στην λέμβο με τους αλλοδαπούς για να περάσει στα Ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς όμως κανένα απότέλεσμα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα Ελληνικά σκάφη έφτασαν μια ανάσα πριν εμπλακούν με τα τουρκικά.

Τελικά αργά το μεσημέρι τουρκική ακταιωρός περισυνέλεξε τελικά την λέμβο με τους αλλοδαπούς την οποία και οδήγησε πίσω στις τουρκικές ακτές.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το πόσο κοντά στο θερμό επεισόδιο έφτασαν τα Ελληνικά και Τουρκικά σκάφη.