Φον Ντερ Λάιεν: “Έξυπνες λύσεις” για διακοπές εν μέσω πανδημίας προτείνει στους Ευρωπαίους

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την πεποίθηση της ότι οι Ευρωπαίοι θα βρουν “‘εξυπνες λύσεις” για να κάνουν θερινές διακοπές παρά την πανδημία του κορωνοϊού εξέφρασε σε συνέντευξη της στην Bild am Sontag, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσαλα Ντερ Λάιεν, η οποία εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξη για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ευρώπη, καλώντας ωστόσο τους ευρωπαίους “να μην βιαστούν να κλείσουν τις διακοπές τους”.

“Πιστεύω”, είπε η κυρία Ντερ Λάιν,  ότι θα βρουν (οι Ευρωπαίοι) έξυπνες λύσεις για να κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Ίσως λίγο διαφορετικές, με άλλα μέτρα υγιεινής, με λίγο περισσότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά θα είναι εντυπωσιακό να δούμε ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις”, ανέφερε.

Σύμφωνα με την κ. Ντερ Λάιεν, “είναι καλό νέο” το γεγονός ότι ορισμένες χώρες της ΕΕ αρχίζουν σταδιακά “την άρση των περιοριστικών μέτρων”, προειδοποίησε ωστόσο ξανά τις κυβερνήσεις να κινηθούν “με προσοχή, βήμα -βήμα και να παραμείνουν σε επαγρύπνηση”.

“Είναι δύσκολο να προβλέψω το πως θα είναι οι επόμενοι μήνες, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε να ζούμε με τον ιό”, ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι είναι “εντυπωσιασμένη” με τις λύσεις που δόθηκαν ώστε να διατηρηθούν ενεργοί πολλοί τομείς της οικονομίας.