Στουρνάρας: Ύφεση 4% στο βασικό σενάριο ή 8% στο δυσμενές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο διοικητής της Τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας εκτίμησε πως η συρρίκνωση του ΑΕΠ θα είναι μικρότερη από το «ακραίο» σενάριο του 10%«, τοποθετώντας την ύφεση στο 4% και υπό ακραίες συνθήκες μπορεί να φτάνει έως και 8%.

Σε ύφεση θα εισέλθει φέτος η ελληνική οικονομία, με τη συρρίκνωση του ΑΕΠ, πάντως, να υπολογίζεται πως θα είναι πολύ μικρότερο σε σύγκριση με τις προβλέψεις των «ακραίων» σεναρίων για 10% ή περισσότερο, σημείωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση του Delphi Forum, εξηγώντας ότι η καραντίνα στη χώρα μας θα διαρκέσει ενάμιση μήνα, κάτι που δείχνει να επιβεβαιώνεται με βάση τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις περί επικείμενης χαλάρωσης των μέτρων

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτά τα σενάρια για ύφεση 10% ή και μεγαλύτερη είναι υπερβολικά ακραία και δεν πρόκειται να υλοποιηθούν», είπε ο κ. Στουρνάρας και εξήγησε ότι: «Κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις, χωρίς να υπάρχουν δεδομένα για εμβόλιο ή φάρμακα» και παρατήρησε ότι η άμεση συνεισφορά του Τουρισμού στο ΑΕΠ είναι άνω του 10%, δηλαδή όσο στην Ιταλία και στην Ισπανία.