Τουλάχιστον 34 κρούσματα σε ιταλικό κρουαζιερόπλοιο που είναι δεμένο στο Ναγκασάκι

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Οι αρχές στη νομαρχία Ναγκασάκι της δυτικής Ιαπωνίας επιβεβαίωσαν άλλα 33 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε ιταλικό κρουαζιερόπλοιο που έχει δέσει για επισκευές, ανακοίνωσαν σήμερα, ζητώντας τη βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης για να αντιμετωπίσουν το συμβάν.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις επέστρεψαν θετικές για τις 33 από τις 56 στενές επαφές ενός από τα μέλη του πληρώματος — 623 συνολικά — η μόλυνση του οποίου επιβεβαιώθηκε την Τρίτη.

Ο νομάρχης Χόντο Νακαμούρα τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι τοπικές αρχές και η κεντρική κυβέρνηση πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί για να αντιμετωπιστεί η κρίση το ταχύτερο δυνατόν.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν μολυνθεί πάνω στο πλοίο και δεν διαθέτουμε το σύστημα υγείας που θα μας επέτρεπε να επαληθεύσουμε την κατάσταση και να διαχωρίσουμε τους ασθενείς από τους υγιείς», πρόσθεσε.

«Χρειαζόμαστε επίσης τρόπο να μεταφέρουμε τους ασθενείς. Θα είναι δύσκολο για τη νομαρχία να κάνει απολύμανση, ζητάμε βοήθεια από την κεντρική κυβέρνηση», επεσήμανε. Διευκρίνισε πως ζήτησε υποστήριξη επικοινωνώντας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιοσιχίντε Σούγκα.

Στο Costa Atlantica, που διαχειρίζεται η Costa Cruises SpA, επέβαιναν αποκλειστικά τα μέλη του πληρώματος όταν κατέπλευσε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Ναγκασάκι για να επισκευαστεί από τη θυγατρική του ομίλου Mitsubishi που ειδικεύεται στις εργασίες του είδους.

Η πανδημία του κορωνοϊού ακύρωσε τα σχέδια το πλοίο να επισκευαστεί στην Κίνα, όπως ήταν προγραμματισμένο. Οι υγειονομικές αρχές της Ιαπωνίας υποβάλλουν σε διαγνωστικές εξετάσεις τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Όσοι έχουν μολυνθεί, αλλά παρουσιάζουν ελαφριά συμπτώματα, καθώς και οι ασυμπτωματικοί φορείς, θα παραμείνουν στο πλοίο σε απομόνωση και υπό παρακολούθηση, ενώ όσοι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση θα διακομιστούν σε νοσοκομεία, τόνισε ο Νακαμούρα. Όσοι δεν έχουν μολυνθεί θα επαναπατριστούν.

Ο Σούγκα, σε χωριστή συνέντευξη Τύπου, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας συντονίζεται με την ιταλική κυβέρνηση και έστειλε ειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτές στο πλοίο.