Πέτσας: Αυστηρά μέτρα περιορισμού στην κυκλοφορία για την Πρωτομαγιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα, για τις μετακινήσεις, κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η έξοδος προς την επαρχία, το τριήμερο που έρχεται.

« Δεν θέλουμε απότομη διασπορά σε περιοχές», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει με διάγγελμά του τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ περιέγραψε τα βήματα, που θα γίνονται: «Εβδομάδα – εβδομάδα, 15νθήμερο – 15νθήμερο, μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα».

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας ότι «μέχρι τις 24 Απριλίου, οι άνθρωποι, που έχουν πάρει την άδεια, θα ξέρουν τι τους περιμένει».

Όσον αφορά στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, είπε: «Ακούμε τις συμβουλές των ειδικών, αλλά το ζήτημα συνδέεται με άλλα πράγματα, όπως το ποια είναι η δομή στο σπίτι, όπως το αν υπάρχουν εκεί ηλικιωμένοι ή ευάλωτοι».

Όπως είπε, πάντως, «για να πάει το παιδί σχολείο προϋποθέτει ότι δεν θα πάει να το πάρει ο παππούς ή η γιαγιά ή ο γονέας να φύγει από τη δουλειά, να πάει να το πάρει και μετά να επιστρέψει».

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για τα 150 και πλέον κρούσματα που διαγνώστηκαν σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι και είπε πως «το ζήτημα είναι να αποτρέψεις τη διασπορά στην κοινότητα, γι’ αυτό και πήραμε περαιτέρω μέτρα».