Δύο οι νεκροί στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Δύο οι θάνατοι που σημειώθηκαν στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Τα κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική του Περιστερίου είναι 28, 11 στους εργαζομένους, 13 σε τροφίμους, και τέσσερα κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός.

«Οι επιστημονικοί υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και ποινικά και πειθαρχικά για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης, διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι δεν κάνεις ασθενής νοσηλευόμενος σε άλλο τμήμα εκτός του τεχνητού νεφρού δεν έχει έστω και ένα κρούσμα. «Όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό είναι προφανώς γιατί κάνανε μαζί αιμοκάθαρση» είπε ο κ. Κοκκινάκης.