Παραιτήθηκε ο Ηλίας Γρηγόρης του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αντιδράσεις για την επίθεση κατά Μητσοτάκη-Τσιόδρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Αποδεκτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα του Ηλία Γρηγόρη για αναστολή της κομματικής του ιδιότητας μετά τα απαράδεκτα και χυδαία σχόλιά του με αποδέκτες τον Πρωθυπουργό και τους κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Ο Ηλίας Γρηγόρης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, με δήλωσή του στην τοπική ιστοσελίδα thebest.gr σημειώνει ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη των πράξεών του και για αυτό ζήτησε από το κόμμα την αναστολή της κομματικής του ιδιότητας, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των όποιων παρορμητικών και αδόκιμων εκφράσεων που χρησιμοποίησα στην ανάρτησή μου, μεταξύ φίλων στο facebook. Ουδέποτε στο δημόσιο λόγο μου τόσα χρόνια συνηθίζω να εκφέρω τις πολιτικές μου διαφωνίες με τέτοιες εκφράσεις. Δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε κρύβομαι πίσω από κομματικές ταυτότητες και δεν έχω απαίτηση να αναλαμβάνει τις ευθύνες μου ο κομματικός μου χώρος, τον οποίο σέβομαι και υπηρετώ τόσα χρόνια. Γι’ αυτό ζήτησα την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, αίτημα που έγινε αποδεκτό».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γρηγόρης, με χυδαίες εκφράσεις, επιτέθηκε μέσω ανάρτησής του τόσο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά αλλά και στον Άδωνι Γεωργιάδη. Με ανακοίνωσή της, σήμερα, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει το στέλεχος του κόμματος.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τις προσωπικές αναρτήσεις του Ηλία Γρηγόρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις οποίες αποδοκιμάζουμε για το ύφος και τους αδόκιμους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούνται, δηλώνουμε: Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τις θέσεις της μέσα από το Γραφείο Τύπου και την επίσημη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι από τις προσωπικές αναρτήσεις μελών και στελεχών. Έχουμε επιλέξει να ασκούμε πολιτική κριτική κινούμενοι πάντα μέσα στο πλαίσιο των αρχών και αξιών που διακρίνουν το χώρο μας. Εξάλλου, ο Ηλίας Γρηγόρης με προσωπική του δήλωση στα ΜΜΕ έχει αναλάβει την ευθύνη των αναρτήσεων του“.

Χυδαία επίθεση

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Γρηγόρης προκάλεσε σάλο τα τελευταία 24ωρα, εξαιτίας των υβριστικών εκφράσεων που χρησιμοποίησε για να ασκήσει μέσω των social media την κριτική του προς τον πρωθυπουργό της χώρας, με αφορμή την κινητή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στους δρόμους της Αθήνας.

Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αναρτήσεις του στο διαδίκτυο επιτέθηκε με πρωτοφανείς εκφράσεις σε βάρος του πρωθυπουργού, αλλά και σε βάρος του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και του Νίκου Χαρδαλιά, αμφισβητώντας τον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνει η κυβέρνηση, και περιγράφοντας ως «μπουζούριασμα» την απόφαση του κατ’ οίκον περιορισμού που έχει παρθεί για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Λίγες ώρες μετά ο Ηλίας Γρηγόρης κατέβασε τις αναρτήσεις.