Ισχυρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές ανά τον κόσμο αναμένουν από την Ευρώπη, την ενίσχυση των μέτρων τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας που έχει δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα λόγω της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,87%, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να ηγείται των κερδών με 2,7%, ενώ όλοι οι βασικοί κλάδοι και χρηματιστήρια βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Στο ταμπλό, ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 50, με τα “βαριά χαρτιά” της Ευρωζώνης, σημειώνει άνοδο 2,07%, με τον γερμανικό DAX να “κερδίζει” 2,25%, τον γαλλικό CAC 1,80% και τον βρετανικό FTSE 100 1,52%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 2,25% και ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει κέρδη της τάξης 1,95%.

Οι επενδυτές ανά την Ευρώπη παρακολουθούν επίσης με έντονο ενδιαφέρον τις στρατηγικές εξόδου από το lockdown ανά τη Γηραιά Ήπειρο.

Οι επιτροπές νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών ΗΠΑ και Ευρωζώνης, Federal Reserve και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) συνεδριάζουν, η μεν πρώτη την Τρίτη και την Τετάρτη και η δεύτερη την Πέμπτη, προκειμένου να αποφασίσουν για τα επιτόκια, αλλά και για τη γενική πολιτική τους εν μέσω της πανδημίας.