Δυναμικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποίησε το χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας αυξημένο τζίρο και ανοδική κίνηση.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,88% στις 623,50 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 3,41% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.504,23 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 7,33% στις 337,01 μονάδες.

Η επενδυτική ψυχολογία είναι ενισχυμένη από την επικείμενη άρση των περιοριστικών μέτρων, η οποία θα εξαγγελθεί αύριο από τον πρωθυπουργό Κων.Μητσοτάκη, σε συνδυασμό ότι η χώρα δείχνει να αντιμετωπίζει ικανοποιητικά την πανδημία, δεδομένου του αριθμού των κρουσμάτων, συγκριτικά με άλλες χώρες.

Στο ταμπλό, η Alpha Bank σημειώνει άλμα 8,19%, με την Εθνική και την Eurobank να είναι στο +6,39% και +6,28% αντίστοιχα. Κέρδη 5,82% σημειώνει η Πειραιώς, η Coca Cola είναι στο +4,13%, με τις ΕΧΑΕ, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ και Aegean να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 3%.

Οι ΔΕΗ, Σαράντξς, ΓΕΚ Τέρνα Λάμδα, ΟΤΕ, Φουρλής, Ελλάκτωρ και Βιοχάλκο σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%, με τις Titan, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΥΔΑΠ να καταγράφουν άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.