Επένδυση 3 εκατ. του ETF Partners στην ελληνική εταιρεία DeepSea

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την επένδυση 3 εκατομμυρίων ευρώ στην DeepSea Technologies ανακοινώνει ο αγγλικός επενδυτικός οργανισμός ETF Partners.

H DeepSea, είναι μια κορυφαία εταιρεία λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης στην ναυτιλιακή βιομηχανία. Η επένδυση γίνεται την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική επιχειρηματικότητα και γνώση.

Πρόκειται για μία πλατφόρμα λογισμικού που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, και στοχεύει στην παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση πλοίων. Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση επιπλέον ανάπτυξης σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, καθώς και για την εξέλιξη νέων προϊόντων.

Η DeepSea έχει δημιουργήσει την κορυφαία πλατφόρμα βελτιστοποίησης και παρακολούθησης πλοίων. Η πλατφόρμα αυτή έχει τη δυνατότητα μετάδοσης, σε πραγματικό χρόνο, λεπτομερών δεδομένων που αφορούν στην απόδοση πλοίων, σε πλοιοκτήτες και ναυλωτές κατά τη διάρκεια της πλεύσης.

Στη συνέχεια, η εταιρεία με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και των υποκείμενων δεδομένων που έχουν συλλεχθεί, παρέχει προτάσεις βελτιστοποίησης της απόδοσης του πλοίου.

Η DeepSea στηρίζει τη ναυτιλία, η οποία -όλο και περισσότερο- επιδιώκει να βελτιώσει την επιχειρησιακή της αποδοτικότητα, να μειώσει τις εκπομπές του άνθρακα, να ενισχύσει την επικοινωνία μεταξύ ναυλωτών και πλοιοκτητών και να ανταποκριθεί καλύτερα στην ολοένα αυξανόμενη νομοθετική εποπτεία.

Της εταιρείας ηγούνται οι δύο ιδρυτές της, ο Ρομπέρτο Κούστας και ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, απόφοιτοι των πανεπιστημίων Οξφόρδης και Κέιμπριτζ αντίστοιχα, με εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση. Με μια τεχνολογική ομάδα άνω των 40 ατόμων, η DeepSea είναι μια από τις σημαντικές νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας”.