Τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως «cοvid – free περιφέρεια»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Το νέο προσαρμοσμένο σχέδιό μας είναι να διαφημίσουμε την Κεντρική Μακεδονία, ιδιαίτερα φέτος στις χώρες από τις οποίες προέρχεται ο οδικός τουρισμός, αλλά και στην εσωτερική αγορά, προσθέτοντας όμως μία σημαντική παράμετρο, ότι η περιοχή μας είναι ασφαλής από τη μετάδοση του ιού. Με αυτό τον τρόπο το τουριστικό μας προϊόν θα αποκτήσει ένα ακόμα κρίσιμο συγκριτικό πλεονέκτημα στη νέα παγκόσμια πραγματικότητα».

Τα παραπάνω ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο makthes.gr.

Ο κ. Τζιτζικώστας στην ερώτηση: «Η Χαλκιδική είναι ένας από τους τουριστικότερους νομούς της χώρας και έχει επηρεαστεί ίσως περισσότερο από όλες τις άλλες περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εκτός από τις κυβερνητικές αποφάσεις και μέτρα που θα ληφθούν σχεδιάζετε κάτι επιπλέον σε επίπεδο Περιφέρειας;», απάντησε:

«Από εδώ και στο εξής στην τουριστική βιομηχανία η πρώτη προϋπόθεση που θα αξιολογείται από τους τουρίστες θα είναι ο βαθμός προστασίας από τον κορωνοϊό. Αυτό ισχύει τουλάχιστον τη φετινή χρονιά. Συνεπώς ισχύει και εδώ αυτό που σας είπα πριν. Στα κεκτημένα μας όπως ο τουρισμός, θα βάλουμε δίχτυ προστασίας από τον κορωνοϊό. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει πολύ υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές, παροχές και υπηρεσίες. Το νέο προσαρμοσμένο σχέδιό μας είναι να διαφημίσουμε την Κεντρική Μακεδονία, ιδιαίτερα φέτος στις χώρες από τις οποίες προέρχεται ο οδικός τουρισμός, αλλά και στην εσωτερική αγορά, προσθέτοντας όμως μία σημαντική παράμετρο, ότι η περιοχή μας είναι ασφαλής από τη μετάδοση του ιού.

Με αυτό τον τρόπο το τουριστικό μας προϊόν θα αποκτήσει ένα ακόμα κρίσιμο συγκριτικό πλεονέκτημα στη νέα παγκόσμια πραγματικότητα. Αυτός είναι ο στόχος μου και εκεί θα δώσουμε βαρύτητα το επόμενο διάστημα. Θα κάνουμε καμπάνιες που θα διαφημίζεται η Κεντρική Μακεδονία ως μία «Cοvid-Free Περιφέρεια». Και πράγματι έτσι είναι. Μέσα σε ένα παγκόσμιο καταιγισμό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με πληθυσμό δύο εκατομμυρίων πολιτών, κατέγραψε λιγότερα από 150 κρούσματα. Και αυτό δεν ήταν κάτι αυτονόητο. Θυμίζω πως το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη και αντιδράσαμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, ακαριαία. Αυτή τη μάχη που δώσαμε δεν θα την αφήσουμε την επόμενη μέρα χωρίς κεφαλαιοποίηση».