Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της οι βασικοί δείκτες της Wall Street

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε τις συναλλαγές της Τρίτης, η Wall Street, με τον Dow Jones να τερματίζει ένα ανοδικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται στη δίνη της πανδημίας, με πάνω από 1 εκατ. κρούσματα.

Τα καταγεγραμμένα κρούσματα φτάνουν πλέον τα 1.003.300, ενώ οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 57,266, με πάνω από 17.680 θανάτους στην πόλη της Νέας Υόρκης, το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος στο μεταξύ δημοσιοποίησε ένα πλαίσιο οδηγιών για την αύξηση των διαγνωστικών τεστ στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στην προσπάθεια του προέδρου Τραμπ να ξανανοίξει την οικονομία.

Οι νέες οδηγίες προς τις πολιτείες συνοδεύτηκαν από τις ανακοινώσεις μεγάλων αλυσίδων λιανικής όπως η Walmart Inc. και η CVS Health Corp. ότι θα ανοίξουν εκατοντάδες σημεία για τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 32,23 μονάδες ή 0,13% και έκλεισε στις 24.101,55 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε 15,09 μονάδες ή 0,52% στις 2.863,39 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 122,43 μονάδες ή 1,40% στις 8.607,73 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές του δείκτη Dow Jones 16 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Dow με άλμα 4,15% στα 35,87 δολ. και ακολούθησαν η American Express με άνοδο 3,68% στα 88,19 δολ. και η 3M στα 157,61 δολ. με κέρδη 2,58%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν η Merck (-3,33%), η Microsoft (-2,44%) και η UnitedHealth Group (-1,91%).

Η 3M Co. ανακοίνωσε σήμερα κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αν και ο κολοσσός των καταναλωτικών προϊόντων αναγκάστηκε να αποσύρει τις προβλέψεις του για το σύνολο του έτους λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας εν μέσω της πανδημίας.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck & Co. Inc. επίσης ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για το τελευταίο τρίμηνο, ωστόσο αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις του για το 2020 συνολικά. Από τον ίδιο κλάδο, η Pfizer Inc. επίσης ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και πωλήσεις.

Η εταιρεία αναψυκτικών PepsiCo Inc. ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για τις πωλήσεις της, αλλά έχασε τα κέρδη, ενώ απέσυρε τις προβλέψεις της για το υπόλοιπο του έτους.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης κατρακύλησε στις 86,9 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των 118,8 μονάδων τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε το Conference Board.

Σημειώνεται ότι η Fed θα ολοκληρώσει αύριο, Τετάρτη, την συνεδρίαση της, με τους αναλυτές να περιμένουν από τον διοικητή της, διαβεβαιώσεις ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει σε ετοιμότητα να δρομολογήσει και νέα μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτό που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομίας από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930.

Από τις αρχές του Μαρτίου, η Fed έχει μειώσει τα επιτόκια της στο μηδέν και έχει αυξήσει τα περιουσιακά στοιχεία στον ισολογισμό της κατά πάνω από 2 τρισ. δολ. στο ρεκόρ των 6,6 τρισ. δολ.