Τσιάρας: Ικανοποίηση από την επαναλειτουργία του Πρωτοδικείου Αθηνών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ικανοποιημένος από την τήρηση των μέτρων προστασίας των πολιτών, των υπαλλήλων και των δικηγόρων εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ο οποίος επισκέφθηκε το Πρωτοδικείο Αθηνών κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των υποθηκοφυλακείων, των πρωτοδικείων και των ειρηνοδικείων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε σε μικροπροβλήματα τα οποία ξεπεράστηκαν και πρόσθεσε: «Το συναλλασσόμενο με τις υπηρεσίες κοινό επέδειξε κατά τη γνώμη μου πρωτόγνωρη υπευθυνότητα, ωριμότητα και βεβαίως συνέπεια στην προσπάθεια του ακολουθώντας πίστα τις οδηγίες για τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τον ΕΟΔΥ. Τα μέτρα τηρήθηκαν απαρέγκλιτα από τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, του υπουργείου προστασίας του πολίτη, της δημοτικής αστυνομίας και βεβαίως των ανθρώπων που εργάζονται στην ιδιωτική ασφάλεια».

«Εμείς από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε τη συνδρομή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και βεβαίως υπήρξε η ανταπόκριση που επιθυμούσαμε. Ταυτόχρονα, και σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, προκειμένου και η Δημοτική Αστυνομία με τον τρόπο της να συνδράμει. Και από την άλλη πλευρά, ως υπουργείο Δικαιοσύνης συμβάλαμε με τον δικό μας τρόπο, με ιδιωτικές εταιρίες security, προκειμένου να διαφυλάξουμε την τάξη στα πρωτοδικεία, στα ειρηνοδικεία και στα υποθηκοφυλακεία. Είναι λογικό, μετά από τόσες ημέρες απραξίας, να υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μια πολύ μεγάλη ανάγκη από αριθμό συμπολιτών μας και αντιλαμβάνεται κανένας ότι όλα αυτά τα προβλήματα προκύπτουν κυρίως από αυτή τη μεγάλη και έντονη προσέλευση. Από εκεί και πέρα, όμως, έχει πολύ μεγάλη σημασία να αναδείξουμε κυρίως τον ρόλο της ατομικής ευθύνης του καθενός στην τήρηση των μέτρων για τα οποία μας έχει μιλήσει και ο ΕΟΔΥ και η αρμόδια εθνική επιτροπή. Για να μπορέσουμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα ως κοινωνία, πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον και από τη δική μας πλευρά τα απαραίτητα βήματα ώστε και οι δικές μας υποχρεώσεις μέσα από τα μέτρα ατομικής προστασίας να τηρούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ