Σε άνοδο τα ασιατικά χρηματιστήρια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ανοδικά κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις σημερινές ανακοινώσεις της αμερικανικής Federal Reserve για τις επόμενες κινήσεις της, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Ο δείκτης Nikkei παρέμεινε σήμερα κλειστός λόγω τοπικής αργίας. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται 0,3%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,6%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη ενισχύονται κατά 1,5% και 0,3%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 1,1%.

Στη Νότια Κορέα οι μετοχές της Samsung Electronics σημειώνουν μικρές απώλειες 0,3% μετά την ανακοίνωση του κολοσσού της τεχνολογίας ότι τα κέρδη υποχώρησαν ελαφρώς το τελευταίο τρίμηνο, παρά την αυξημένη ζήτηση για
memory chips.

Οι επενδυτές περιμένουν τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Αν και δεν αναμένεται κάποια κίνηση στα επιτόκια, ο επικεφαλής της Fed αναμένεται να προσφέρει ένα καθησυχαστικό μήνυμα στους επενδυτές ότι η κεντρική τράπεζα διαθέτει και άλλα εργαλεία στο οπλοστάσια της για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι από τις αρχές του Μαρτίου, η Fed προχώρησε σε διαδοχικές μειώσεις των επιτοκίων της οδηγώντας τα στο μηδέν και αύξησε τα περιουσιακά στοιχεία στον ισολογισμό της κατά πάνω από 2 τρισ. δολ. στο ρεκόρ των 6,6 τρισ. δολ.