Έντονες αντιδράσεις από Συλλόγους Γονέων και την ΟΛΜΕ για το άνοιγμα των σχολείων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Εξασφαλίζεται η ασφάλεια καθηγητών και μαθητών; Ήδη, μετά το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού ότι ανοίγουν τα σχολεία, γονείς δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την επάνοδο των μαθητών στα θρανία.

Ενστάσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασαν τόσο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής όσο και η ΟΛΜΕ.

“Να μη γίνουν πείραμα τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου ώστε να μην έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα τον Σεπτέμβριο που αναμένεται δεύτερη έξαρση. Το θέμα είναι να μη νοσήσουν τα παιδιά”, τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανοίξει τα σχολεία.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ μιλώντας στο Open, κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας για «μηδενική ενημέρωση». «Δεν είναι σωστό, εμείς που θα ανοίξουμε τα σχολεία στις 11 και στις 18 Μαϊου, να μην έχουμε ιδέα, για το τι μέλλει γενέσθαι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Εμείς ζητάμε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για να υπάρξει η απόλυτη δυνατή προστασία των μαθητών, κατέληξε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Έντονη ανησυχία εκφράζουν και οι γονείς για το άνοιγμα των σχολείων, ενώ όπως είπε στον ΑΝΤ1 η Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη ζητάνε συνάντηση με το Υπουργείο την Πέμπτη.

Φοβούνται ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί το σχέδιο, καθώς ο αριθμός των καθαριστριών στα σχολεία είναι μικρός και δεν επαρκούν οι αίθουσες για να στεγαστούν τα παιδιά ανά δεκάδα. Επίσης, θέτουν θέμα μεταφοράς των παιδιών αφού,όπως τονίζουν, πολλά χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.