Καθηγητής από ΑΧΕΠΑ: Τρεις ασθενείς είναι θετικοί στον κορωνοϊό εδώ και 55 μέρες!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τρεις ασθενείς, είναι θετικοί στον κορωνοϊό, εδώ και 55 περίπου μέρες. Την αποκάλυψη αυτή, έκανε ο Διευθυντής ΕΣΥ, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος στο ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Κολλάρας.

Όπως είπε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τα τρία αυτά περιστατικά «νοσηλεύτηκαν, πήγαν καλά, είναι σπίτι τους, άριστα στην υγεία τους, δεν έχουν κανένα πρόβλημα ούτε ιατρικό ούτε εργαστηριακό, αλλά ακόμα οι εξετάσεις που κάνουν δείχνουν ότι έχουν τον ιό.

Είναι τρία τέτοια περιστατικά που έχουν φθάσει περίπου τις 55 μέρες θετικά».
Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό δεν σημαίνει ότι μεταδίδουν τον ιό. «Κατά πάσα πιθανότητα, η δική μου άποψη είναι ότι δεν μεταδίδουν τον ιό, αλλά ανιχνεύεται στις εξετάσεις που κάνουμε και για αυτό τον λόγο, επειδή δεν είμαστε σίγουροι, είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Ελέγχονται, είναι άριστα στην υγεία τους, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και είναι σε μία ειδική παρατήρηση και προσέχουμε μήπως αφορά σε κάτι άλλο όσον αφορά το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά το μήνυμα δεν είναι κάτι το ανησυχητικό», είπε ο κ. Κολλάρας.Τέλος, εξήγησε ότι η συχνότητα των τεστ σε αυτούς τους ασθενείς γίνεται ανά πέντε με εφτά μέρες.