“Σηκώνει το γάντι” ο Τσίπρας: “Το σχέδιο της κυβέρνησης θα φέρει ανεργία και χιλιάδες λουκέτα”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Υψηλούς τόνους στην κριτική του απέναντι στην κυβέρνηση, ανεβάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θεωρεί πλέον, αναπόφευκτες τις πρόωρες εκλογές, μετά και την ύφεση στην οποία θα περιέλθει η ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με την εισήγησή του κ.Τσίπρα, στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε νωρίτερα δια τηλεδιάσκεψης, επαναφέρει την πρότασή του για συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στα μέλη του πολιτικού συμβουλίου, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έχει υιοθετήσει τη λογική του προγράμματός μας για εμπροσθοβαρή και οριζόντια μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων, της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά αντιθέτως αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να προωθήσει μία σκληρά αντιλαϊκή ατζέντα προς όφελος μίας μικρής επιχειρηματικής ελίτ.

Αυτό το σχέδιο θα φέρει όμως τεράστια ύφεση, ανεργία και χιλιάδες λουκέτα στην αγορά. Αυτή η εξέλιξη δεν θα είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση σε όλη την Ευρώπη και αυτό θα έχει την υπογραφή και τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη.

Με αυτά τα δεδομένα, οι πρόωρες εκλογές όσο και αν οι συνθήκες δεν τις ευνοούν ούτε τις επιτρέπουν, ίσως να καταστούν αναπόφευκτες, δεδομένου ότι αυτό που έρχεται με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, καμία κυβέρνηση δε θα μπορούσε να το δικαιολογήσει.

Ωστόσο, οι εκλογές με απλή αναλογική θα είναι ταυτόχρονα και η ευκαιρία για τη διαμόρφωση προοδευτικής πλειοψηφίας και κυβέρνησης συνεργασίας πανω σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, με την εργασία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα
όρθια και με έναν νέο ρόλο για το κοινωνικό κράτος και το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Το επόμενο διάστημα λοιπόν θα πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις προγραμματικών συγκλίσεων και διεργασιών για τη διαμόρφωση μίας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, που θα αναλάβει να προωθήσει ένα προοδευτικό σχέδιο ανόρθωσης της κοινωνίας και της οικονομίας.

Η κομματική τηλεδιάσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιείται στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σταδιακή επιστροφή στην μετα-καραντίνα εποχή και εν όψει της πρώτης σφοδρής σύγκρουσης που προαλείφεται μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Βουλή εν μέσω πανδημίας, με επίκεντρο την Οικονομία.