Με απώλειες κινείται το χρηματιστήριο Αθηνών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έντονες πιέσεις δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βρίσκεται σε αναμονή της σημερινής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να αξιολογήσει πιθανά νέα μέτρα που μπορεί να ληφθούν.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,47% στις 638,90 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια.

Πτώση 0,47% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.550,16 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,96% στις 355,03 μονάδες.

Το ενδιαφέρον βρίσκεται σήμερα στα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το α’ τρίμηνο καθώς και στις ανακοινώσεις της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της τράπεζας.

Στο ταμπλό, η Βιοχάλκο δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις αφού είναι στο -2%, ενώ Λάμδα, ΟΤΕ, Πειραιώς, Εθνική, ΕΧΑΕ και Jumbo ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 1%.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Φουρλής, ΟΛΠ και Motor Oil.

Στον αντίποδα, μικρά κέρδη σημειώνουν οι ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Coca Cola, ενώ ο Σαράντης είναι στο +1,14% και η Aegean στο +1,02%. Χωρίς μεταβολή ο Φουρλής, ο Titan και τα Ελληνικά Πετρέλαια.