Κ. Μητσοτάκης: Παρατείνεται για τρεις μήνες η προστασία της α΄ κατοικίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την παράταση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας για τρεις μήνες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της βουλής. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι “όσο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού, κανένας Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει».

Κατά την ομιλία του σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή με αντικείμενο την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης πως μέχρι να αρθούν και οι τελευταίες αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, το κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Το ίδιο, όπως ανέφερε, θα ισχύει και για τα επιδόματα στους άνεργους και τους μακροχρόνια άνεργους. Εξήγγειλε ακόμη πως όσοι επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλά με μειωμένο ωράριο, θα δουν το εισόδημά τους να στηρίζεται από την πολιτεία.

Για πρώτη φορά θα υπάρξει μια ευρεία κλίμακα ενίσχυσης και των εργαζομένων στην χώρα πέρα από τη στήριξη των ανέργων, είπε, παραπέμποντας για τις λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις που θα γίνουν στις 17.00 από τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης.

”Η κυβέρνηση έκανε μία πολύ ξεκάθαρη επιλογή. Προστάτεψε την υγεία, τη ζωή των πολιτών υποτάσσοντας σε αυτό τον υπέρτατο σκοπό τον οικονομικό της σχεδιασμό. Ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και στήριξε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια δαπανήσαμε συνειδητά πολλούς πόρους προκειμένου καταρχάς να υπερασπιστούμε το υπέρτατο αγαθό που δεν είναι άλλο από την προστασία της υγείας των πολιτών”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

”Μέχρι σήμερα το ελληνικό κράτος προχώρησε σε μέτρα ύψους 17,5 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν περίπου στο 10% του ΑΕΠ. Ένα ποσό το οποίο με την περαιτέρω αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων θα φτάσει τα 24 δισ. Δύο ήταν οι προτεραιότητές μας, η ενίσχυση του εισοδήματος και η στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Το κύριο μέλημα μας ήταν και παραμένει η προστασία της απασχόλησης. Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που απαγόρευσε τις απολύσεις και επέλεξε την ίση και οριζόντια ενίσχυση των νοικοκυριών”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.