Τι συμβουλεύει τους γονείς ο καθηγητής Γώγος για το άνοιγμα σχολείων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Αρκετοί επιστήμονες εκφράζουν ανησυχίες για το άνοιγμα των σχολείων. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η επαναλειτουργία των σχολείων ενέχει ένα βαθμό ρίσκου για τη δημόσια Υγεία.

Ο λοιμωξιολόγος – καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος εξήγησε, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, πως το άνοιγμα των σχολείων γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για επιστροφή στην κανονικότητα, διαψεύδοντας ότι πίσω από την απόφαση «κρύβεται» η στρατηγική της ανοσίας της αγέλης.

Ο κ. Γώγος στη συνέχεια ερωτήθηκε αν είναι ασφαλές για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους να επιστρέψουν στο σχολείο.

«Το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς. Κάθε υπεύθυνος, πατέρας και μητέρα, θα πρέπει να κρίνει κατά πόσο πρέπει να στείλει το παιδί του στο σχολείο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν αν υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε ευπαθείς ομάδες, ακόμα και ανήλικοι, στο σπίτι» τόνισε και πρόσθεσε:

«Εαν υπάρχει παππούς ή γιαγιά, ηλικίας άνω των 70, και ιδίως αν έχει υποκείμενο νόσημα τότε θα πρέπει να το αποφύγουν το σχολείο. Εγώ θα προστάτευα αυτή την οικογένεια, κρατώντας τα παιδιά στο σπίτι και κάνοντας χρήση του επιτυχημένου προγράμματος της τηλεκπαίδευσης το οποίο συνεχίζεται.»