Θεσσαλονίκη: Εξουδετέρωση νάρκης από ομάδα της διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (βίντεο)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Εξουδετερώθηκε χθες το απόγευμα, με ασφάλεια, η νάρκη θαλάσσης του Β’ ΠΠ, την οποία ανέσυρε από το βυθό του Θερμαϊκού το αλιευτικό σκάφος «ΑΓΓΕΛΟΣ» ΝΘ 556.

Ο κυβερνήτης του σκάφους ειδοποίησε το Λιμενικό και κατέπλευσε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι τις Νέας Μηχανιώνας, ενώ η νάρκη παρέμεινε στο βυθό σε μικρή απόσταση, περίπου δύο μιλίων, από την ακτή. Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις του τοπικού λιμεναρχείου, πυροτεχνουργοί του κεντρικού λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και του στρατού ξηράς, που αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για νάρκη γερμανικού τύπου, σχήματος κυλινδρικού σφηνοειδούς, μήκους 1,60μ και περιμέτρου 1,98μ. Επάνω της διέκριναν τη ζώνη σφηνώσεως και υποδοχείς πυροδοτικών μηχανισμών, σε προχωρημένη διάβρωση.

Αφού λήφθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας αποκλεισμού του λιμένα και της παραλιακής οδού, ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία για την εξουδετέρωση της.

Η εξουδετέρωση ολοκληρώθηκε στις 19:17 από βατραχανθρώπους της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών. Oι βατραχάνθρωποι τοποθέτησαν εκρηκτικά στη νάρκη και την πόντισαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την ακτή.