Κικίλιας: Ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στην αναβάθμιση των νοσοκομείων, αλλά και την προετοιμασία εν όψει ενδεχόμενης επανεμφάνισης της πανδημίας στην Ελλάδα,  αναφέρεται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Μεταξύ άλλων, το κυβερνητικό στέλεχος  σημειώνει με νόημα ότι «υπάρχουν δεκαετίες στις οποίες τίποτα δεν συμβαίνει και υπάρχουν εβδομάδες στις οποίες συμβαίνουν… δεκαετίες».

Και συνεχίζει: «Κάπως έτσι, για να ανταπεξέλθουμε στις πρωτόγνωρες συνθήκες του κορωνοϊού, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε το σχεδιασμό μας, δημιουργώντας μια παρακαταθήκη που θα μας επιτρέψει να κάνουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιο ανθρώπινο και πιο λειτουργικό».

«Όμως η αναβάθμιση της Υγείας, δεν είναι απόρροια των περιστάσεων. Είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού και των αποφάσεων που έχουμε λάβει εδώ και καιρό» συνεχίζει ο κ. Κικίλιας.

Και προσθέτει: «Γι’ αυτό μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε, παράλληλα, τόσο τις δράσεις αναβάθμισης των νοσοκομείων, όσο και να προετοιμαστούμε για ένα πιθανό δεύτερο κύμα πανδημίας για το φθινόπωρο».

Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποιεί ότι το Νοσοκομείο «Σωτηρία», όπως και ορισμένα ακόμη, θα παραμείνουν νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, ενώ κάνει λόγο για προσλήψεις προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Αναφέρεται δε, στο project «Νοσοκομεία 2020», μέσω του οποίου επιδιώκει τη βελτίωση της καθημερινότητας του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και των ασθενών.

«Αναφέρομαι σε πρωτοβουλίες που έχουμε ήδη ξεκινήσει, όπως τα κλινοσκεπάσματα και η ανακαίνιση των χώρων υγιεινής, τις οποίες θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε σημαντικό απόθεμα μέσων ατομικής προστασίας που αδιάκοπα τροφοδοτούμε».

Τέλος, ο κ. Κικίλιας δεν παραλείπει να κάνει ειδική μνεία στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Η ανταμοιβή των ανθρώπων του ΕΣΥ είναι για εμάς αξιακή μας υποχρέωση. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στη νέα γενιά για το τι πραγματικά αξίζει στη ζωή και να αναδημιουργήσουμε τα πρότυπα της ελληνικής κοινωνίας».