Σε καραντίνα σχεδόν 3.000 μέλη πληρώματος κρουαζιερόπλοιου στη Γερμανία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σχεδόν 3.000 μέλη του πληρώματος κρουαζιερόπλοιου του κολοσσού της τουριστικής βιομηχανίας TUI τέθηκαν σε καραντίνα πάνω στο σκάφος, μετά την εκδήλωση ενός κρούσματος, ανάμεσα στο πλήρωμα.

Όπως ανακοίνωσε, ο όμιλος, ένας ναυτικός διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Δεκαπέντε μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 3 υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ όταν παρουσίασαν ελαφριά συμπτώματα γρίπης. Ένας τους, ως αυτό το στάδιο, επιβεβαιώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Οι 15 ναυτικοί τέθηκαν σε απομόνωση πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, στο λιμάνι που αποτελεί τη βάση του, στο Κουξχάφεν, στη Βόρεια Θάλασσα. Το σύνολο των 2.899 μελών του πληρώματος επίσης αποφασίστηκε να τεθεί σε καραντίνα πάνω στο σκάφος “μέχρι νεοτέρας διαταγής”, ενημέρωσε η διεύθυνση του ομίλου TUI με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ορισμένα μέλη του πληρώματος, που είχαν κατέβει από το σκάφος πριν από την περασμένη Τρίτη, την ημέρα άφιξής του στο λιμάνι, κλήθηκαν να επιστρέψουν στο πλοίο, πρόσθεσε η διεύθυνση του ομίλου TUI.

Το κρουαζιερόπλοιο δεν μετέφερε κανέναν επιβάτη, διαβεβαίωσε ο όμιλος.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον πληθυσμό της πόλης και της περιφέρειας Κουξχάφεν“, διαβεβαίωσαν ο περιφερειάρχης Κάι-Ούβε Μπίλεφελτ και ο δήμαρχος Ούβε Ζάντγιερ (SPD). “Η ομάδα των ανθρώπων που ανέβηκε στο πλοίο για την επίσημη διαδικασία της αποβίβασης (κατά την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου) μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια και ήταν εφοδιασμένη με μέσα ατομικής προστασίας“, πρόσθεσαν οι δύο αξιωματούχοι.