Τι θα συμβεί αν υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού σε super market

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τι ακριβώς θα συμβεί, εφόσον υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού σε επιχείρηση τροφίμων ή φαρμάκων, προβλέπει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Άρθρο 9 της ΠΝΠ, εφόσον διαπιστωθεί κρούσμα της Covid-19 θα γίνεται αναστολή της λειτουργίας ορισμένων τμημάτων της επιχείρησης και όχι του συνόλου της.

Δηλαδή, θα αναστέλλεται η λειτουργία μόνο των εγκαταστάσεων διανομής και ανεφοδιασμού.

Η απόφαση αφορά τα καταστήματα πώλησης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα σούπερ-μάρκετ, τις λαϊκές αγορές, τις οργανωμένες αγορές τροφίμων και τις φαρμακαποθήκες.

Το άρθρο της ΠΝΠ

«Η αναστολή της λειτουργίας των κέντρων διανομής και ανεφοδιασμού των καταστημάτων που εμπορεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, των υπεραγορών (super market), των υπαίθριων αγορών (λαϊκές αγορές), των οργανωμένων αγορών τροφίμων και των φαρμακαποθηκών, για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19, αφορά μόνο τα τμήματα των εγκαταστάσεων της επιχείρησης στα οποία εντοπίζεται κρούσμα της νόσου, και όχι το σύνολο της επιχείρησης αυτής».