Σε αρνητικό κλίμα το Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με απώλειες κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών,εναρμονισμένο με το διεθνές αρνητικό κλίμα, το οποίο διαμορφώνεται από την ένταση ΗΠΑ-Κίνας για τις ευθύνες σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί ευθέως το Πεκίνο για την εξάπλωση του κορωνοϊού, με τους επενδυτές να είναι απαισιόδοξοι ότι η διαμάχη των ΗΠΑ με το Πεκίνο, μπορεί να διαταράξει ακόμη περισσότερο γεωωπολιτικά και οικονομικά την διεθνή σκηνή.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 3,31% στις 607,24 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,3 εκατ. τεμάχια.

Πτώση 3,40% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.473,42 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 6,74% στις 317,92 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα, η Aegean δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση σημειώνοντας απώλειες 16,16%, με την Εθνική και τον Ελλάκτωρ να είναι στο -7,1%. Απώλειες που ξεπερνούν το 6% σημειώνουν οι Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank, με τη Βιοχάλκο να είναι στο -4,05%. Άνω του 3% είναι η πτώση σε ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Φουρλή και Τιτάν.

Η πτώση σε Μυτιληναίο, Λάμδα, Motor Oil, Coca Cola, Jumbo, ΟΛΠ και ΕΧΑΕ ξεπερνά το 2%, ενώ εκείνη σε ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ το 1%. Στον FTSE 25 μόνο ο Σαράντης σημειώνει κέρδη, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 1,15%.