Σε πτώση τα χρηματιστήρια της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα περιφερειακά ασιατικά χρηματιστήρια,στον απόηχο της έντασης ΗΠΑ-Κίνας για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ τα χρηματιστήρια σε Ιαπωνία και ηπειρωτική Κίνα παραμένουν κλειστά λόγω επίσημων αργιών.

Στο ταμπλό, ο νοτιοκορεατικός KOSPI υποχωρεί κατά 2,69%, με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνει “βουτιά” 4,17%, με τη μετοχή της κινεζικής Tencent να υποχωρεί κατά 3,55%.

Στη Σιγκαπούρη, ο STI υποχωρεί κατά 2,41%, ενώ στην Ταϊβάν ο Taiwan Weighted υποχώρησε κατά 2,47%. Ο Nifty 50 στην Ινδία βυθίζεται κατά 4,98%.

Αντίθετα τάση έδειξε στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200, με άνοδο 1,41%. Η μετοχή της τράπεζας Westpac σημείωσε άνοδο άνω του 2%, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα ανακοίνωσε μεγάλη μείωση κερδών στο α’ τρίμηνο και αναβολή της πληρωμής μερίσματος στους μετόχους της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, σε έγγραφα των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών, η Κίνα κατηγορείται ότι έκρυψε συνειδητά τη σοβαρότητα της κατάστασης στην πρώτη φάση της πανδημίας προκειμένου να διακρατήσει ιατροφαρμακευτικό υλικό.