Πλακιωτάκης: “Δεν επιτρέπεται ακόμη η μετάβαση στα νησιά από τις 18 Μαϊου”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Υπό εξέταση από το υπουργείο Ναυτιλίας βρίσκεται η άρση των περιοριστικών μέτρων από και προς τα νησιά, με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, να ξεκαθαρίζει ότι από τις 18/5 απελευθερώνεται η μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τα νησιά.

Ο υπουργός, μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν καθοριστεί ακόμη οι όροι και προϋποθέσεις για τις μετακινήσεις στη νησιωτική Ελλάδα, ενώ ειδικά για το μπάνιο στη θάλασσα, είπε ότι δεν επιτρέπεται στις οργανωμένες παραλίες».

Τόνισε επιπλέον ότι επιτρέπονται το ερασιτεχνικό ψάρεμα με ιδιωτικό σκάφος μέχρι 7 μέτρα, όπως και η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, αλλά «δεν επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά» παρά μόνο για «συνεργία που έχουν αναλάβει δημόσια έργα».

Αναφορικά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και τα επόμενα βήματά της, ανέφερε ότι: «Σε πρώτη φάση πρέπει να απελευθερώσουμε τη μετακίνηση με τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής με απόπλου και κατόπλου στο ίδιο λιμάνι από τις 18 Μαΐου».

«Εκτιμώ ότι θα γίνει γρηγορότερα από την 1η Ιουλίου η έναρξη της τουριστικής περιόδου. Μην συγχέουμε τις μετακινήσεις στη ηπειρωτική χώρα με τα νησιά. Δεν θα είναι ελεύθερες οι μετακινήσεις στα νησιά από τις 18 Μαΐου», είπε.

Αναφορικά με τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής υπογράμμισε ότι συνδέονται άμεσα με τον τουρισμό και τόνισε ότι: «Ο τουρισμός συνδέεται άμεσα με τις αεροπορικές συνδέσεις, το 70% του τουρισμού συνδέεται άμεσα με τις αεροπορικές συνδέσεις, δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα γίνει η έναρξη της τουριστικής περιόδου, πάντοτε συμβουλευόμαστε τις εισηγήσεις των ειδικών»
«Η θάλασσα δεν πρόκειται να φύγει ούτε το εξοχικό», είπε ο υπουργός και συνέστησε υπομονή στους πολίτες.