Επιδότηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων εξετάζει η κυβέρνηση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Επιδότηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ρίχνει στο τραπέζι η κυβέρνηση με σκοπό να τονώσει τον εσωτερικό τουρισμό όπως αποκάλυψε ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1, η επιδότηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζονται καθώς πρέπει να τονωθεί ο εσωτερικός τουρισμός δεδομένου ότι αναμένεται μεγάλη μείωση του τουρισμού από το εξωτερικό.

Παράλληλα, σε ερώτηση για το πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση προς τα νησιά τόνισε πως «από τη Δευτέρα 18 Μαΐου και δεδομένου ότι από 1 Ιουνίου θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης θα επιτραπεί η μετακίνηση εποχικών εργαζομένων στα νησιά».

Αναφερόμενος στο σχέδιο για την ακτοπλοΐα τόνισε πως «ο μέγιστος αριθμός για τα συμβατικά πλοία προβλέπεται να φθάνει μέχρι και το 55% κατά περίπτωση ενώ στα ταχύπλοα, ο αντίστοιχος αριθμός είναι στο 50%. Αναλυτικότερα, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός στα συμβατικά επιβατηγά πλοία τα οποία δεν διαθέτουν καμπίνες για τους επιβάτες είναι ίσος με 50% του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία τόσο για τους στεγασμένους όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Στην περίπτωση των πλοίων με καμπίνες το ποσοστό ανέρχεται στο 55%, αντίστοιχα».