Γεωργιάδης: Η Ελλάδα έκανε ένα πολύ σοβαρό rebranding – «Έρχονται» τα μέτρα για εστίαση, τουρισμό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η καραντίνα έβλαψε σοβαρά την οικονομία, παραδέχτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνοντας ωστόσο αισιόδοξος, καθώς όπως είπε η «Ελλάδα έκανε ένα πολύ σοβαρό rebranding».

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε, πως  «βρισκόμαστε σε έναν κυκλώνα γεγονότων που ασφαλώς δημιουργεί συνθήκες παντελώς πρωτόγνωρες».

Πρόσθεσε πως η καραντίνα έβλαψε σοβαρά την ελληνική οικονομία, σημειώνοντας : «Είμαι αισιόδοξος γιατί μέσα σε όλα τα άσχημα υπάρχουν και αρκετά καλά. Αν μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα καλά και να μειώσουμε τα άσχημα θα πάμε καλύτερα από τα αναμενόμενα. Η Ελλάδα έκανε ένα πολύ σοβαρό rebranding.

Η Ελλάδα που την δεκαετία 2010-2020 ήταν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και τώρα είναι το παράδειγμα προς μίμηση. Τώρα έχουμε κάποιο χρόνο να φτιάξουμε τις επόμενες εβδομάδες τα πρωτόκολλα ασφαλείας, να ενημερώνουμε σωστά την ελληνική και τη διεθνή γνώμη, να κάνουμε αυτό που πρέπει και έτσι να είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους πελάτες μας», είπε μιλώντας στο  ΘΕΜΑ 104,6.

Τουρισμός – εστίαση

Για τη στήριξη της εστίασης και του τουρισμού, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως: «Εμείς πρέπει να παρουσιάσουμε ένα συγκροτημένο, συνεκτικό σχέδιο, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου της αγοράς ότι ξέρουμε που πάμε και που πατάμε και που θέλουμε να φτάσουμε.

Το πακέτο των μέτρων για την εστίαση και για τον τουρισμό θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, θα έχει χρονοδιάγραμμα, κανόνες, πρωτόκολλα και ο καθένας θα ξέρει την επόμενη μέρα τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει.

Αυτήν την εβδομάδα θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε περισσότερες ανακοινώσεις, πολύ συγκροτημένες και θα έχουμε πολύ καλή αντιμετώπιση από την αγορά. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι το σχέδιό μας θα γίνει αποδεκτό από την αγορά γιατί είναι πολύ καλά δουλεμένο».

Σχετικά με την επανεκκίνηση των καταστημάτων εστίασης, ανάφερε ότι επιδίωξη του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις το ταχύτερο δυνατόν καθώς «όσο αργούμε, τόσο η ζημιά είναι μεγαλύτερη και ο χρόνος της ανάρρωσης είναι μακρύτερος».

Η απουσία της Αριστεράς από την εκδήλωση στη Marfin

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην απουσία της Αριστεράς από την εκδήλωση στη Marfin, λέγοντας ότι:  «Το να λείπει η αξιωματική αντιπολίτευση από μία επίσημη εκδήλωση, παρουσία της ΠτΔ, είναι πρόβλημα. Παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας θα έπρεπε να τελειώσει κάθε συζήτηση για το ποιος παίρνει τη δόξα. Εφόσον ο πρώτος πολίτης είναι εκεί, όλοι οι άλλοι είμαστε κάτω από τη δική του αιγίδα. Δυστυχώς τα κόμματα της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ αποφάσισαν να πάνε με διαφορετικούς τρόπους».