Το Ίδρυμα GRIMALDI και οι Μινωϊκές Γραμμές ενισχύουν το ΕΣΥ με 100.000 ευρώ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα, με την πανδημία να πλήττει δραματικά κάθε δομή της κοινωνίας και της οικονομίας όλων των χωρών του πλανήτη, το Κοινωνικό Ίδρυμα του Ομίλου Grimaldi στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής και ανθρωπιστικής δράσης που υλοποιεί από την ίδρυσή του, στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 σε διεθνές επίπεδο και αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Χώρας μας προσφέροντας, μέσω των Μινωικών Γραμμών και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Αντώνη Μανιαδάκη, το ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ (€ 100.000) για την αγορά δύο γαστροσκοπίων και ενός κολονοσκοπίου συμβατά με τον βιντεοεπεξεργαστή ELUXED για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.).

Το Ίδρυμα Grimaldi

Το Ίδρυμα Grimaldi είναι ένα διεθνές Κοινωνικό Ίδρυμα, με πολυετές κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο το οποίο ιδρύθηκε το 2007 από την επιχειρηματική οικογένεια Grimaldi στη Νάπολη της Ιταλίας. Στόχοι του Iδρύματος οι ανθρωπιστικές δράσεις και η υλοποίηση προγραμμάτων ουσιαστικής προσφοράς, κοινωνικής αλληλεγγύης και οικονομικής στήριξης, όπως η παρούσα συγκυρία που η συμβολή όλων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού κρίνεται ζωτικής σημασίας. Πρόεδρος του Ιδρύματος είναι η κα Donna Paola Arcidiacono Grimaldi, και Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Emanuele Grimaldi, Πρόεδρος των Μινωικών Γραμμών.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι Μινωικές Γραμμές, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, επιθυμώντας να συμβάλλουν ενεργά σε αυτό το σημαντικό και εξαιρετικά δυσχερές έργο που επιτελούν τόσο η Πολιτεία όσο και η Επιστημονική Κοινότητα, προσφέρουν επιπλέον το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (€ 15.000) προς το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας για την προμήθεια Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας στη μεγάλη μάχη κατά του COVID-19.

Επιπλέον, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειας των ηρώων της πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στην πανδημία, οι οποίοι θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο καθημερινά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, οι Μινωικές Γραμμές προσφέρουν ειδική έκπτωση 50% στους νοσοκομειακούς ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται στις ΜΕΘ των 13 νοσοκομείων αναφοράς για τον COVID-19 τόσο στα προσωπικά τους εισιτήρια όσο και των μελών των οικογενειών τους για τις μετακινήσεις τους με τα πλοία της εταιρείας στις γραμμές της Κρήτης (από/προς Πειραιά, Ηράκλειο ή Χανιά).

Οι Μινωικές Γραμμές με υψηλό αίσθημα ευθύνης και τηρώντας τις αρχές της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, οι οποίες διέπουν την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι βρίσκονται δίπλα σε αυτούς που μάχονται καθημερινά για την προστασία της Δημόσιας υγείας, συνδράμοντας με τον ελάχιστο δυνατό τρόπο, στην ενίσχυση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, στη μεγιστοποίηση του έργου των αρμόδιων φορέων, προκειμένου η χώρα μας να βγει «νικήτρια» στη μάχη αυτή.