Η AP Moller-Maersk προειδοποιεί: Κατακόρυφη η πτώση των όγκων μεταφοράς

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο κολοσσός ναυπήγησης AP Moller-Maersk προειδοποίησε για κατακόρυφη πτώση των όγκων μεταφοράς παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας, μετά από την ανακοίνωση αμετάβλητων σ εσόδων α΄ τριμήνου, αντίστοιχα με τις προσδοκίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Soren Skou. αναφέρει σε ανακοίνωση: “Καθώς η παγκόσμια ζήτηση συνεχίζει να είναι σημαντικά επηρεασμένη, αναμένουμε ότι οι όγκοι στο β΄ τρίμηνο θα μειωθούν σε όλες τις δραστηριότητες, πιθανώς κατά 20%-25%”.

Η εταιρεία τώρα αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα συρρικνωθεί το 2020 αφού προηγουμένως ανέμενε αύξηση 1%-3%. Η Maersk ανακοίνωσε ότι έχει ακυρώσει περισσότερα από 90 δρομολόγια, ή το 3,5% της συνολικής ναυτιλιακής της ικανότητας, στο α΄ τρίμηνο.
Αναμένει δε να ακυρώσει άλλα 140 δρομολόγια στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου.

Τα EBITDA αυξήθηκαν 23% στα 1,52 δισ. δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων που έδωσε η εταιρεία τον Μάρτιο όταν ανέστειλε τις προβλέψεις της για το έτος, εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.Τα έσοδα της διαμορφώθηκαν στα 9,57 δισ. δολάρια έναντι των 9,59 δισ. δολαρίων που αναμενόταν.