Ο κορωνοϊός χτύπησε τον όμιλο ΤUI – Καταργεί 8.000 θέσεις εργασίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο μεγαλύτερος όμιλος ταξιδιωτικών γραφείων παγκοσμίως, ο TUI, ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να καταργήσει 8.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, δηλαδή περισσότερο από το 10% του συνόλου, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού τον έχει αναγκάσει να αναστείλει τις περισσότερες δραστηριότητές του.

“Επιθυμούμε να περιορίσουμε τα διοικητικά μας έξοδα κατά 30% στο σύνολο του ομίλου”, με “επιπτώσεις για περίπου 8.000 θέσεις εργασίας”, τις οποίες “οι οποίες είτε δεν θα συμπληρωθούν είτε θα καταργηθούν”, επεσήμανε η εταιρεία.
ADVERTISING

Στον TUI εργάζονται περίπου 70.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και περίπου 60.000 τους πιο ήσυχους μήνες.

Καθώς από τον Μάρτιο έχουν ανασταλεί οι περισσότερες δραστηριότητές του, ο όμιλος έλαβε τον Απρίλιο ένα έκτακτο δάνειο με εγγύηση του γερμανικού κράτους ύψους 1,8 δισεκ. ευρώ.

Επίσης εκμεταλλεύθηκε το σχέδιο στήριξης των επιχειρήσεων που ανακοίνωσε στα μέσα Μαρτίου το Βερολίνο, στο οποίο περιλαμβάνονται δάνεια “χωρίς όριο” με εγγύηση του δημοσίου.

Όμως “πρέπει να αποπληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα”, επεσήμανε ο TUI. Για τον λόγο αυτό “ο όμιλος πλέον εφαρμόζει” ένα “συνολικό πρόγραμμα” με “σημαντικές μειώσεις δαπανών”, ώστε “να μπορέσει να συνεχίσει” τις δραστηριότητές του, ακόμη και σε “μια εύθραυστη αγορά”, σχολίασε ο TUI.

Ωστόσο ο όμιλος εμφανίζεται αισιόδοξος: “Οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν” και “η Ευρώπη ανοίγει πλέον σταδιακά”. Εκτίμησε μάλιστα ότι “είναι εφικτές οι καλοκαιρινές διακοπές”, με την εφαρμογή “ξεκάθαρων και υπεύθυνων κανόνων”, κυρίως υγιεινής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ