Σταικούρας: Νέα μέτρα στήριξης για τους κλάδους που δέχονται ισχυρό πλήγμα από τον κορωνοϊό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την στοχευμένη στήριξη κλάδων που δέχονται μεγάλο πλήγμα κατά τη θερινή περίοδο, κυρίως στον τουρισμό, στην εστίαση και τον μήνα Σεπτέμβριο, ανάλογα με τις εξελίξεις στην οικονομία και στην υγεία, εξέφρασε ο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην υλοποίηση ενός πακέτου μόνιμων μέτρων, ενώ στα σχέδια τα οποία εξετάζει η κυβέρνηση είναι η πρόθεση για μείωση του ΦΠΑ και της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις, ωστόσο είπε ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε επίσης ότι το πιθανότερο είναι οι φοροελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων να εφαρμοστούν φέτος. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα, είπε.

Επίσης ανέφερε ότι τα διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου σε εμπορικές τράπεζες και στην Τράπεζα της Ελλάδος αυτή τη στιγμή διαμορφώνονται στα 18 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αναφορικά με την προσφυγή της χώρας στον ESM για μία νέα πιστοληπτική γραμμή από την οποία μπορεί να λάβει έως 3,5 δισ. ευρώ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει η στάση της κυβέρνησης στο μέλλον έως το τέλος του 2022 που το ποσό θα είναι διαθέσιμο, εάν υπάρξουν δυσκολίες.