Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια για τους δυο κατηγορούμενους η απόφαση του δικαστηρίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την ποινή των ισοβίων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και της καθείρξεως 15 ετών για τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στους 2 κατηγορούμενος. Το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσει το δικαστήριο επί των ελαφρυντικών.

Νωρίτερα την ποινή αυτή είχε ζητήσει η εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα, για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους, αρνούμενη κάθε ελαφρυντικό. Ειδικότερα, ζήτησε να τους επιβληθεί ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού ενώ για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού που επισύρει ποινή από 10 έως 15 έτη, η εισαγγελέας ζήτησε να τιμωρηθούν με το ανώτατο όριο, δηλαδή τα 15 έτη.

Η εισαγγελέας είπε ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη.

Μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. “Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη” είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: “Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν”.

Οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της.