Συνολικά 40 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα – Τι είπε ο Τσιόδρας για τα τεστ αντισωμάτων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Συνολικά 40 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας. Από αυτά, τα 35 αφορούν κρούσματα στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Συνολικά 23 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Επιπρόσθετα συνολικά 120.015 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως τέσσερις ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου το τελευταίο 24ωρο με το σύνολό των θανάτων να ανέρχεται σε 160.

Για τα κρούσματα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας
Αναφερόμενος στη νέα επιδημική έξαρση στον οικισμό Ρομά στην Νέα Σμύρνη Λάριασας, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως «εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς απαιτουν ειδικές στρατηγικές και επαγρύπνηση».

Ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν ταυτόχρονα πολλές επιδημικές εστίες. «Με ανησυχεί μη γίνει πρακτικά αδύνατο όταν έχουμε ταυτόχρονα επιδημίες σε πολλά μέρη».

Τι είπε για το τεστ αντισωμάτων

Ο ίδιος επεσήμανε πως τα τεστ αντισωμάτων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάγνωση στην οξεία φάση της νόσου καθώς δίνουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι το αξιόπιστο τεστ είναι μόνο το μοριακό, αυτή τη στιγμή, καθώς σε άλλες περιπτώσεις τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα ασφαλή και αξιόπιστα».