Μέχρι τέλη Μαΐου η υποχρεωτική καραντίνα για επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Παρατείνεται έως τέλος Μαΐου η υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, για όλους τους επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα, για λόγους προστασίας από την πανδημία Covid-19.

Η παραπάνω αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Συγκεκριμένα, με την αεροπορική οδηγία παρατείνεται έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59 το μέτρο της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας 14 ημερών για επιβάτες όλων των εθνικοτήτωνλ που φτάνουν στη χώρα μας από το σύνολο των διεθνών προορισμών.

Από τους περιορισμούς λόγω του Covid-19 εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες επιβατών:

Επιβάτες πτήσεων διαμετακόμισης (Passengers in transit).
Όλα τα πληρώματα αεροσκαφών (Flight Crew).
Επιβάτες κρατικών πτήσεων (State Flights).
Επιβάτες πτήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (Sanitary Flights).
Επιβάτες πτήσεων ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (Humanitarian Flights).
Επιβάτες πτήσεων που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (Emergency Flights).
Επιβάτες στρατιωτικών πτήσεων (Military Flights).
Επιβάτες εμπορευματικών πτήσεων (Cargo Flights).
Επιβάτες πτήσεων της Frontex.

Υπενθυμίζεται ότι με σειρά NOTAM, την περασμένη Παρασκευή, η ΥΠΑ είχε ανακοινώσει και την επέκταση της αναστολής πτήσεων εξωτερικού από και προς Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΥΠΑ:

Επεκτείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μεταφοράς επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.
Παρατείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59 η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς της Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία.
Η απαγόρευση όλων των πτήσεων προς την Ελληνική Επικράτεια όσον αφορά την Τουρκία επεκτείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59
Επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ), οι αφίξεις/αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων, η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία ισχύει έως τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59
Παραμένει σε ισχύ, έως τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59, η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών.